Baardegem
tel. 052/35.19.69

Opstelling

Na de zware rammeling van afgelopen weekend, werden de koppen deze week bij elkaar gestoken.
Onze A-reserven en onze B-reserven wonnen beiden hun wedstrijden.  Hopelijk was dit een goed voorteken.

Met Heikant Zele kwam een ploeg op bezoek die via een overwinning terug aansluiting kon maken met de top 5 uit het klassement.

Al meteen glipten de bezoekers door de buitenspelval en scoorden de 0-1 via Elias Hadouch. Als tegenreactie kon VJB lichtjes dreigen via een vrije trap van Robin Van de Gucht en een trap van Piet Fieremans. Beide schoten gingen over doel.
In minuut 16 bracht Jan Matthys redding op een schot van Ysewijn Wout.
VJ Baardegem kwam met 2 pogingen van Senne Podevijn al dicht bij de gelijkmaker.  Vooral de tweede poging, waarbij een mooie trap van Elias De Ridder door doelman Kesteleyn in de voeten van Senne geduwd werd, verdiende meer. De bal ging via de paal over de achterlijn. Op het half uur zetten Robin Van de Gucht de doelman aan het werk. Hij kon in twee keer redding brengen.  Via een gemeten voorzet van Robin werd de vrij gelaten Jeroen Scheerlinckx aan de tweede paal bereikt.  Doelman Kesteleyn hield met een miraculeuze redding zijn netten droog.  Het ging toch weer zo geen namiddag worden, werd al gevreesd.
35e minuut, Robin kreeg de tijd om aan te leggen en knalde overhoeks de gelijkmaker binnen.
Echter een paar minuten later was alles te herdoen.  Een tackle op de bal, werd door de scheidsrechter aanzien als een "gevaarlijke" actie. Het vervolg leverde uiteindelijk een aanval voor de bezoekers af met voorzet die door Van Eetvelde binnengewerkt werd. Wat een opluchting dat we meteen konden tegenscoren.  Opnieuw was het Robin die de achterstand ongedaan maakte, na een perfecte assist van Tom De Bolle.
Ruststand 2-2

De tweede helft werd Jan Matthys al meteen aan het werk gezet.  Tot 3 keer toe bracht hij redding op een Zeelse poging.  Een goeie tegenaanval een minuutje later, werd opnieuw door Robin afgerond.  3-2.  De vreugde was echter van korte duur.  Een snelle omschakeling na balverovering en Yannick Poppe die met een mooi afstandsschot doelman Jan verschalkte.  3-3 met nog 38 minuten te spelen.
Het tempo zakte wat weg in de volgende tien minuten.   Na een fout van een bezoekende verdediger wees de scheidsrechter, na communicatie met zijn assistent, naar de stip.  Strafschop en wie anders dan Robin Van de Gucht trapte zijn 4e van de namiddag tegen de netten.  4-3
Senne onderschepte een uittrap van de doelman en scoorde de 5-3 in het lege doel.  Doelpunt werd afgekeurd en de tussenkomst van Senne werd met gele kaart bestraft.  Het was echter uitstel.  7 minuten voor het einde van de match, trapte hij de bal met een heerlijk afstandsschot in de winkelhaak.  5-3 en VJB op rozen.
En nog was het niet gedaan hoor.  Robin zorgde voor de set-winst.  met zijn "5e" van de namiddag bracht hij de eindstand op 6-3.

Een verdubbeling van ons puntentotaal (van 3 naar 6) en een verdubbeling van onze gemaakte doelpunten  (7 naar 13).

Hopelijk zijn we nu vertrokken, dachten we al tegen Rangers Opdorp.  Graag een herhaling van deze prestatie.  Volgende zaterdag tegen Haasdonk en een weekje later tegen titelfavoriet SK Beveren.

Live tussenkomsten van Karel Redant voor radio-zender Omroep Aalst, hier te beluisteren.