Mooie overwinning op het veld van Haasdonk

Scheidsrechter

Guy DE ROECK

Accommodatie

Onbekend

Door het slechte weer van de voorbije dagen, werd de match verplaatst naar het plaatselijke kunstgrasveld.
Eerste poging kwam van de thuisploeg ging ver over doel.
In de 10e minuut, goeie flankaanval VJB, maar voorzet wordt weggewerkt.  In een volgende aanval probeerde Anis Ajari Senne te bereiken, maar de pass was iets te hard, waardoor deze bij de doelman belandde.
Smolders werd goed aangespeeld door De Rauw.  Jan Matthijs had een knappe redding nodig om de poging te stuiten.
Net voor de rust nog een afstandsschot van Bocklandt, maar deze ging naast.

De tweede helft begon bijna uitstekend.  Op een voorzet van Vincent Meuleman week de bal af op een verdediger.  Hierdoor moest doelman Van Steen de bal van onder de lat duwen.  De hoekschop leverde niets op.
Na Vince De Bondt die met de rust gewisseld werd wegens blessure, moest al meteen ook Kevin Scheerlinckx geblesseerd het veld verlaten.

In de 60e minuut ging Senne Podevijn alleen op doel af.  Hij werd door thuisspeler Smolders onderuit geduwd.  De rode kaart en vrije trap volgde.  De ingevallen Jorden Verheire trapte de bal van op zo'n 25 meter heerlijk tegen de netten.
0-1 en VJB op rozen.
De thuisploeg gaf zich nog niet gewonnen en probeerde via de inbreng van Hervé Onana (ex-eersteklasser bij STVV) onze verdedigers onder druk te zetten. Een eerste schot van Van Roy ging over doel.   Enkele minuten later kon De Rauw de bordjes op gelijke hoogte brengen.  Na een vrij licht gefloten strafschopfout van Jan, ging de bal op de stip.
Jan Matthys haalde de trap uit de hoek. Het bleeft dus 0-1.  Dit gaf onze ploeg alvast een adrenaline-boost.
De tijd tikte weg in ons voordeel.  Met nog 10 minuten te spelen werd Onana de diepte in gestuurd. Gelukkig mistrapte hij zich volledig, waardoor zijn poging ver naast ging.     Aan de overzijde kon Senne de bal onderscheppen en alleen op doel afgaan.  Doelman Van Steen hield zijn ploeg recht.
92e minuut en vermoedelijk laatste kans op hoekschop voor Haasdonk.  Doelman mee naar voor.   In eerste instantie kon die bal weggewerkt worden.  Ook op een nieuwe voorzet kon VJB stand houden.  Een hoog weggetrapte bal buffelde Tom De Bolle naar voor. Dit werd de pre-pre assist voor het tweede doelpunt.  Senne werd opnieuw de diepte ingestuurd. Oog in oog met de doelman, gaf hij de bal opzij naar Lukas De Brabanter, die de bal in het lege "mandje" legde.  0-2 en een tweede opeenvolgende zege was een feit.
Een ideale opsteker met een nieuwe top-match in het vooruitzicht.  Zondag spelen we thuis tegen leider en titelfavoriet SK Beveren.