Ahmed ALLAF

Accommodatie

Exterken

Opstelling VJ Baardegem

Na een korte studieronde was het al meteen prijs.  Sander Fieremans bracht Senne Podevijn in stelling.   Zijn plaatsbal werd nog even geraakt door doelman Gerrit Bombeeck, maar de gevolgde Kevin Scheerlinckx trapte de 0-1 tegen de netten. Na Baardegems balverlies werd Kirenga de flank afgestuurd door Kevin Van Pottelbergh. Hij paatste de bal overhoeks naast Jan Matthijs in doel.  1-1 ('13). Schroevers kreeg ook na de aansluitingstreffer nog een unieke kans.  Pauwels kopte naast op vrije trap. Aan de overzijde 2 kansen voor Kevin Scheerlinckx.  Een halve omhaal en op pass van Senne Podevijn, telkens zonder succes.
Op het harde veld had VJ het vaak moeilijk om de bal in de ploeg te houden.  In de 35e minuut kreeg Yannick De Cuyper een goeie mogelijkheid. Gelukkig was kapitein Sander Fieremans net op tijd terug om zijn schot af te blokken.
De laatste minuten van de eerste helft waren Baardegems getint.  Sander werd alleen voor doelman Bombeeck gebracht.  Zijn schot werd gepareerd.  Robin Van de Gucht scoorde in de rebound. Zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. De laatste hoekschop van de eerste helft bereikte Senne Podevijn. Zijn schot werd door Sonck van de lijn gehaald.

De tweede helft begon al meteen met een goed schot van Sander Fieremans.  Doelman Bombeeck kon de bal met een beetje geluk uit zijn doel houden.  Het was echter uitstel.  Robin Van de Gucht bracht VJB in de 52e minuut terug op voorsprong.  Zijn schot verschalkte de doelman.   Ook deze voorsprong bleef niet lang stand houden.  Op hoekschop bracht Matthias Pauwels de bordjes terug gelijk. Zijn kopbal ging via de deklat in doel. 2-2 ('60). Enkele minuten later een nieuwe Moorselse mogelijkheid.  Het schot van Kevin Van Pottelbergh ging een metertje naast.
De spanning was te snijden.  Uiteindelijk kon Jeroen Scheerlinckx de Vlugge Jongeren opnieuw op voorsprong brengen.  De hoekschop werd door hem binnengekopt.  2-3 ('86).  Enkele minuten later kon de ingevallen Stef Prové het verlossende doelpunt scoren.  Hij werd alleen voor de doelman gebracht en verschalkte hem met een lobbal. 2-4 ('90)

6 op 6 dus na deze derby's.  De matchen volgen elkaar in sneltempo op.  Woensdag staat de derde competitiewedstrijd al op de planning, een thuismatch tegen Sint-Antelinks.  Om 19.30u wordt de aftrap gegeven. Supporters op post.