Stef CLAESSENS

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Voor deze tweede woensdagavondmatch waren er opnieuw redelijk wat supporters van beide ploegen aanwezig.  Deze waren getuige van een heftige start van VJ Baardegem. Robin Van de Gucht stelde doelman Vlaeminck in de eerste minuut al meteen op de proef.  Op een nieuwe aanval via Robin kon Vincent De Bondt niet besluiten in een duel met de doelman.  Na een gevaarlijke tackle van Gerard die met geel bestraft werd,  kreeg VJ Baardegem een vrije trap.  Het schot werd afgeweerd door Okerman.
Het was echter Wit-Zwart die de score opende.  Een vrije trap werd door Okerman in de hoek verlengd. 0-1 ('12)
VJ Baardegem was toch wel even wat aangedaan door deze verrassende achterstand, maar kon na een tiental minuten toch weer het laken naar zich toe trekken.  Na enkele kansjes kon Vince op corner onvoldoende gericht koppen.
St-Antelinks stond bijna op een 0-2 voorsprong, toen Heymans de bal perfect bij Cosyns bezorgde.  Gelukkig voor VJ, ging zijn schot naast de verste paal buiten.    Aan de overzijde werd Senne Podevyn gelanceerd.  Hij vertrok randje buitenspel. Doelman Vlaeminck hield zijn ploeg recht.  Na een te korte terugspeelbal van De Wandel, zat Senne er tussen. De verdediger probeerde zijn fout nog te herstellen, maar haalde hierdoor Senne onderuit.  Vrije trap net buiten het strafschopgebied en Wit-Zwart moest met 10 verder.  Jeroen Scheerlinckx mikte  de vrije trap over doel.
In de laatste tien minuten van deze eerste helft, zocht VJB de gelijkmaker, maar pogingen van Robin Van de Gucht en Egon De Raes kenden geen succes.
De tweede helft startte met een goeie poging van Jeroen.  Zijn schot ging naast. Het was slechts uitstel.  Een minuutje later zette broer Kevin de doelman op het verkeerde been na een goeie voorzet van kapitein Sander Fieremans. 1-1 ('46) . Op het kwartier was het opnieuw Kevin Scheerlinckx die de bal tegen de netten trapte.  2-1 ('60).  En daar was Kevin al opnieuw met een goed schot.  Vlaeminck kon zich nog net voldoende strekken om de bal uit zijn doel te houden.  Het gevaar kwam nu van alle kanten.  2x Robin en 1 keer Tom Devos, maar geen derde doelpunt.
Wit-Zwart was er even in geslaagd om weg te geraken uit de omknelling.  Via Cosyns en Baeyens probeerden ze terug gelijk te maken.  Egon De Raes dacht hier anders over.  Hij zag de doelman iets te ver uit doel staan en met een heerlijk schot vanop 35 meter ging de bal in de winkelhaak. 3-1 ('70).   Na dit doelpunt probeerde Van Den Bossche onze doelman Jan Matthijs nog heel even te bestoken, zijn voorzet/schot werd van onder de lat in hoekschop geduwd.  VJB ging op zoek naar een nog grotere voorsprong.  Kevin met het schot en de ingevallen Stef Prové in de rebound slaagden hier voorlopig nog niet in.  Bij een nieuw schot, ditmaal van Jeroen, werd de bal van de lijn gekeerd door Baeyens.  Een nieuwe kans: een overtal situatie (met 4 VJ-spelers en 1 verdediger) werd niet goed uitgespeeld.
En uiteindelijk dan toch de verlossende treffer.  Na lichte trekfout op Egon De Raes, was het Kevin Scheerlinckx die op vrije trap zijn hattrick vervolmaakte.  4-1 ('86)

Kevin Scheerlinckx werd uiteraard door de supporters verkozen tot man van de match.

Na 3 matchen prijkt onze club alleen aan de leiding met het maximum van de punten.

Zondag volgt een moeilijke verplaatsing naar Herzele-Ressegem.  Na de zware nederlaag in de laatste match van vorig seizoen,  zullen ze zeker en vast gemotiveerd zijn om een einde te brengen aan onze zegereeks.