Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Op deze zonovergoten derby kwamen heel wat supporters opdagen voor de derby tussen VJ Baardegem en SK Erembodegem.

VJ Baardegem begon sterk aan de match.  Een eerste schot van Sander Fieremans werd door doelman Mertens gepakt.  De ingelopen Robin Van de Gucht miste de rebound.    Na doorzetten van Robin belandde de bal bij Tom Devos.  Zijn schot week af op een verdediger en de curve verraste hierdoor de doelman.  1-0 na 9 minuten.    Een streep van Egon De Raes op vrije trap werd opnieuw goed gepakt.  Op het kwartier was het Piet Fieremans die vanop afstand zijn poging waagde, maar te centraal.  Net voor de drankpauze bracht doelman Jari Mertens opnieuw redding na een strak schot van Senne Podevyn.   Na deze korte pauze waren het de bezoekers die een 5-tal sterke minuten hadden.  Op een gevaarlijke voorzet van Boemans en vooral via een voorzet schot dat de deklat scheerde. Een kopbal van François en een afstandsschot van Biesemans konden Jan Matthijs niet bedreigen.
Het tempo zakte nadien tot VJ Baardegem in de 43e minuut een leuke combinatie bij elkaar speelde.  Sander Fieremans bediende Senne Podevyn.  Hij kon Kevin Scheerlinckx in de tweede zone bereiken en deze twijfelde niet om de 2-0 voorsprong binnen te trappen.

In de tweede helft was het de bedoeling om zo snel mogelijk de schaapjes op het droge te krijgen met een geruststellende derde doelpunt.   VJB kwam pas in de 12e minuut aan een eerste poging.  Kapitein Fieremans bracht Robin Van de Gucht in stelling.  Zijn schot ging naast.  Op pass van de ingevallen Gabriëls kon Biesemans onvoldoende controle krijgen van de bal.  In de 22e minuut ging het schot van Van Handenhove voorlangs.   VJB kwam opnieuw via Robin dreigen. Zijn schot werd afgeblokt.    SK Erembodegem ging verder op zoek naar de aansluitingstreffer.   Doelman Matthijs had heel wat moeite met een lobbal van Biesemans.  En na een goeie dribbel van Dufour, werd Jan opnieuw op de proef gesteld.
Na een balverlies van Robin Van de Gucht (al of niet na fout van Erembodegemse speler) werd De Mesmaeker diep gestuurd.  Zijn eerste poging werd opnieuw door Matthijs gekeerd.  In de rebound moest Jan zich toch gewonnen geven.  2-1 met nog 12 spannende minuten te spelen.     Op hoekschop van VJ Baardegem kwam de bal bij Piet Fieremans. Zijn volley werd met een mooie save uit het doel gehaald.  SK Erembodegem ging op zoek naar de gelijkmaker.  Een eerste gevaarlijk standje kon Jan in de kiem smoren.   Een nieuw schot van Biesemans ging een metertje naast.  Op vrjie trap kon de bal niet ontzet worden.  Het eerste schot werd verlengd vooraleer Jan Matthijs de bal kon grijpen.   Een eerste poging kon hij nadien nog pareren, maar in de rebound werd de 2-2 op het scorebord getrapt door Aelbrecht ('88). Op basis van de tweede helft een verdiende gelijkmaker.

Het einde van de wedstrijd bracht uiteindelijk nog een verrassende winnaar.     Een mooi pass van de ingevallen Simon Heyman werd in 1 tijd door Senne Podevyn op de slof genomen.  Zijn voorzet bereikte topschutter Kevin Scheerlinckx en hij besliste met een rake kopbal deze derby.
Er kwam nog heel wat protest na deze winning-goal.  De spelers (en vooral doelman Jari Mertens) vonden dat er een buitenspelfase vooraf ging aan dit doelpunt.  Hierdoor werd hij nog met 2 gele kaarten uitgesloten.

Man van de match : Senne Podevyn
Volgend weekend is VJ Baardegem vrij.  Nadien volgt een thuiswedstrijd tegen KRC Haaltert.