Tempel

Opstelling VJ Baardegem

Om de eerste periodekampioen (= rechtstreekse deelname aan eindronde) te worden, wist VJ Baardegem wat te doen: Winnen.

De schorsingszondag van Piet Fiermans en Vincent De Bondt schoof een weekje op door het forfait van Moerbeke-Geraardsbergen.

In een zenuwachtig eerste kwartier, werd door de thuisploeg enkele keren om een strafschop gevraagd.  Scheidsrechter Sam Loeman ging hier niet op in.   Een eerste Baardegems gevaar kwam er op een vrije trap van Egon De Raes.  Vanop grote afstand probeerde hij de doelman te verschalken.  Dit lukte bijna, zijn schot ging net over de winkelhaak.

Aan de overzijde ging een schot van Deneyer in de handen van Jan Matthijs.  Na een combinatie tussen Van Der Biest en De Ruyver werd de voorzet van laatstgenoemde afgeblokt door Stef Prové.  Een gevaarlijk laag schot van Robin Van De Gucht werd goed gepakt door doelman Casieris. Niemand gevolgd voor de rebound.   Door een gevaarlijke breedtepas van Sander Fieremans kwam er bijna een mogelijkheid voor Bonanza. Gelukkig konden onze verdedigers wegwerken. In de 23e minuut kwam de bal na hoekschop terug bij Blommaert.  Zijn voorzet/schot belandde op de verste paal.    Aan de overzijde kon Kevin Scheerlinckx profiteren van een verkeerde balaanname/mistrappen van een thuisverdediger.  Hij plaatste de 0-1 onder de doelman. (’26) .  Meteen na het openingsdoelpunt moest Egon De Raes wegens blessure gewisseld worden. Yannick Veeckman kwam in zijn plaats.  Na een goede aanval via verschillende stationnetjes kwam de bal bij Robin Van de Gucht.  Met een goeie plaatsbal nam hij de thuisgoalie opnieuw te grazen.  0-2 en VJB op rozen?   In de 40e minuut kon VJB nog verder uitlopen.  Op hoekschop belandde de bal bij Senne.  Zijn schot veranderde onderweg van richting, waardoor doelman Casieris geen verhaal had.  (0-3)

In de laatste seconden van de eerste helft nog een gevaarlijk standje in ons strafschopgebied. Het afstandsschot ging net naast.

De tweede helft begon al meteen met een gevaarlijke voorzet van de ingevallen Van Den Bossche.  Simon Heyman kon er net niet bij en gelukkig kon ook de aanvaller de bal niet raken.  Via een voorzet op maat van Senne kon Kevin zijn 12e doelpunt van de competitie binnenwerken.  (0-4 ’52).  Een minuutje later was daar opnieuw “Sneyers” met een doelpunt.  Ditmaal werd het doelpunt afgekeurd vanwege bal over de zijlijn.  Bonanza kon nog één keer dreigen.  Een goed afstandsschot van Van Den Bossche spatte uiteen op de dwarsligger.  Na een domme reactie van Jari Praet op Kevin Scheerlinckx, kreeg hij de rode kaart onder de neus geduwd.  Op de koop toe moest Blommaert enkele minuten later geblesseerd het terrein verlaten.  Aangezien alle wissels opgebruikt waren, moesten de "cowboys" met 9 spelers het laatste kwartier afwerken.  VJB probeerde hierin zijn doelpuntensaldo nog verder aan te dikken.  Een kopbal van Yannick Veeckman, schot van Sander Fieremans, schot van Simon Heyman, bal op de kruising van Kevin Scheerlinckx.  Neen, de bal wou er niet in. Of toch.  Jari De Luyck kon op assist van Kevin dan toch nog de 0-5 eindscore vastleggen.

SANDER FIEREMANS werd door de aanwezige supporters verkozen tot MAN VAN DE MATCH

VJ Baardegem heeft alvast het eindrondeticket beet en kan nu met een eerste prijs op zak, de topper tegen Wilskracht Hofstade voorbereiden. Volgende week organiseert onze supportersclub zijn jaarlijks mosselfestijn.  Hierdoor zal de wedstrijd starten om 16 uur.