Jason DE PELSMAKER

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Na het 3-3 gelijkspel op Zandbergen, stond er een nieuwe topper op het programma.  De twee leiders speelden vanmiddag tegen elkaar met als inzet "de eerste plaats".

Het eerste gevaar kwam er via Asselman.  Jan bracht redding.  Na balverlies in onze verdediging kon FC Doggen de score openen. Van Hoefs bracht Van Den Borre in stelling en hij kon doelman Matthijs verschalken. 0-1 na 4 minuten.   Een eerste Baardegemse kans kwam er in de 12e minuut.  Na combinatie tussen Stef en Jeroen, was het schot van Stef Prové onvoldoende krachtig om doelman Haegeman te bedreigen. Ook daaropvolgende schoten van Kevin Scheerlinckx en Senne Podevijn brachten geen gevaar.  FC Doggen bleef de betere in de duels en na een nieuw balverlies kon Van Den Borre vanuit een scherpe hoek de voorsprong verdubbelen. (0-2 '35). In de slotminuut was er nog een kopbal van Senne Podvijn op vrije trap via Egon De Raes, maar deze ging over doel.  Misschien stond Simon Heyman in een betere scoringspositie.  0-2 de rust in en werk aan de winkel voor de trainer.
De tweede helft startte met een agressiever ingesteld VJ Baardegem.  Al vrij snel kon Senne Podevijn de aansluitingstreffer scoren na rebound op vrije trap van Egon.  (1-2 '49). Via een afstandsschot van Kevin Scheerlinck werd doelman Haegeman opnieuw op de proef gesteld.  Doordat de gelijkmaker uitbleef, werden er al snel risico's genomen.  Op een gevaarlijke hoekschop van Doggen kon Jan redding brengen.  Aan de overzijde knalde Jeroen Scheerlinckx de 2-2 via de paal binnen. ('75)
Van Damme kwam na een goeie dieptepass oog in oog te staan met doelman Jan.  Zijn poging belandde op de paal en rolde in de handen van Jan. Daar kwam VJB héééél goed weg.
Na een afgeweken vrije trap van Egon werd de bal voor doel gebracht door Scheerlinck.  Via een verdediger ging de bal in doel.
De 3-2 werd echter afgekeurd door de scheidsrechter vanwege buitenspel, maar dat zal heel nipt geweest zijn.  Een VAR-momentje?
Jeroen had in de laatste minuten nog een unieke mogelijkheid om alsnog de winst binnen te halen.  Zijn volley na hoekschop ging over.
In de blessuretijd was er nog een knappe redding van Thierry Haegeman op vrije trap van Egon De Raes.

De andere topper tussen Hofstade en Mere werd met 2-1 gewonnen door Hofstade, waardoor zij nu alleen aan de leiding komen.
Zaterdagavond is er de verplaatsing naar het kunstgrasveld van Olsa Brakel om Everbeek te bekampen.
Een weekje later staat een nieuwe topper op het programma.  VJ Baardegem krijgt dan op zaterdagavond het bezoek van FC Mere.