Scheidsrechter

Vincent VAN HOOLAND

Accommodatie

Stephan VD Berghe Stadion

Na 2 gelijke spelen (tegen SK Zandbergen en FC Doggen) was een overwinning tegen Everbeek gewenst, wou VJ Baardegem de voeling met leider Hofstade niet kwijt raken.
Op het Brakelse kunstgrasveld moest VJB in principe de beste papieren hebben om de 3 punten te behalen.
De eerste doelpoging kwam er op hoekschop van Everbeek.  Het schot van Van Grembergen ging hoog over.  VJB zette een aanval op via Kevin Scheerlinck.  Op zijn lage voorzet richting penaltypunt, waren onze aanvallers al te ver doorgelopen.  De bal belandde uiteindelijk nog bij Robin Van de Gucht die met een mooie plaatsbal de 0-1 tegen de netten trapte. VJB dus meteen op rozen ('9).
Op een goeie voorzet van Miserez kon Simon Heyman net op tijd beletten dat Van Der Linden de aansluitingstreffer kon scoren. Thuisdoelman Beetens werd nadien aan het werk gezet op 2 stilstaande fases.  Een vrije trap van Kevin Scheerlinck en op eentje van Egon De Raes.  Robin kon in de rebound bijna zijn tweede van de avond scoren.
Na balverlies bij een ingooi aan onze achterlijn ging het schot van Miserez net over doel.  Na een kopbal van kapitein Haillez was er mogelijks een Baardegems handsspel. De scheidsrechter oordeelde dat het geen strafschop was.
Stef Prové kon net niet profiteren van een misverstand tussen de Everbeekse doelman en zijn verdedigers.  Nadien had Stef ook nog 2 kansen om te scoren.  Vooral bij die laatste poging had de doelman een goede redding nodig.
In de slotminuut knalde Sander Fieremans nog op de paal, waardoor er gerust werd met een nipte 0-1 voorsprong.

In het eerste kwartier van de tweede helft ging Everbeek op zoek naar de gelijkmaker.  Pogingen van Wesley Van Der Linden en Van De Perre konden doelman Jan Matthijs niet verrassen en gingen naast.  Het was wachten tot de 70e minuut vooraleer Egon De Raes met een halve omhaal de score kon verdubbelen op assist van Sander Fieremans.   Op voorzet van Robin kwam er een schot van Kevin Scheerlinck.  De bal werd uiteindelijk in doel gewerkt door de ingevallen Jari De Luyck.  Het doelpunt werd helaas afgekeurd wegens buitenspel.
Op een scherpe voorzet van Heyman was de thuisdoelman er net op tijd bij om een nieuwe poging van Jari te verhinderen.   In de 80e minuut werd Everbeek-speler Haillez uitgesloten (2e gele kaart) na fout op Kevin Scheerlinck.
VJB bleef de kansen bij elkaar spelen.  Egon, Jari. Telkens vonden ze de doelman op hun weg.  Op voorzet van Robin trof Jari De Luyck ook nog eens de deklat.
In de laatste minuut kon Jari dan toch zijn doelpuntje mee pikken.  Na balverovering door Robin bracht hij De Luyck in stelling.  0-3

De topwedstrijden volgen elkaar op.  Titelkandidaat FC Mere komt zaterdagavond op bezoek.  Supporters op post om onze Vlugge Jongeren aan te moedigen om die drie punten thuis te houden. DJ Roger zal ook van de partij zijn.