Scheidsrechter

Tom De Roeck

Accommodatie

Langemunt

Op het drassig terrein van SK Aaigem, waar bovendien een strakke wind stond, nam VJ Baardegem meteen de match in handen.  Robin Van De Gucht met 2 kansen.  Eentje ging in de handen van doelman Raes en een tweede schot werd afgeblokt. Op een eerste Aaigemse tegenaanval kwam Jan Matthijs tussen met de voeten.  Er werd door de scheidsrechter een overtreding gefloten. Net buiten de backlijn. Simon Heyman kon de gevaarlijke vrjie trap van Kiekens in hoekschop werken.  Een vloeiende aanval van VJB werd door Kevin Scheerlinck voor doel gebracht. Robin nam de bal aan en had misschien beter in 1 tijd zijn kans gewaagd.  Het was slechts uitstel.  Na een nieuwe goeie aanval kon Robin de score openen.  0-1 ('20) . Na een dribbel van Vanbaeden bediende hij Beerens. Jan dook de bal uit zijn voeten.  Onze Vlugge Jongeren gingen op zoek naar de ruimere voorsprong, maar schoten van Robin Van De Gucht, Kevin Scheerlinck en een kopbal van Stef Prové brachten geen doelpunten meer op. Er werd gerust met een 0-1 tussenstand.
Ook in de tweede helft waren de eerste kansen voor VJB.  Een nieuwe poging van Robin ging net naast en na goed doorzetten van Senne Podevijn volgde een zwakke afwerking.
Na een goede interventie van Simon Heyman kon deze na een 1-2-tje met Jari De Luyck Stef Prové vrij spelen.  De eerste poging werd nog door doelman Raes gepakt.  De rebound trapte Stef wel binnen.   0-2 ('62)  .  Bijna profiteerde Beerens van een misverstand in onze verdediging. Jan pakte uit met een knappe redding.   VJ Baardegem liet de teugels een beetje losser.  SK Aaigem kon na een goede counter de aansluitingstreffer binnentrappen.  Jonas Cammerman met de 1-2 ('75).  Twee minuten later kon Senne Podevijn het tegendoelpunt al uit wissen.   Hij wachtte goed op eigen helft en werd de diepte ingestuurd.  Deze keer werkte hij de bal beheersd tegen de netten.  1-3 ('77).
Het laatste kwartier tikte VJB de match uit.  Op een nieuwe mooie aanval kon Robin net niet zijn tweede doelpunt scoren.  In de allerlaatste minuut kon de ingevallen Benjamin Murenzi de eindscore vastleggen.  1-4 ('92)

De heenronde werd afgesloten op een tweede plaats met 31 punten.  Een goed rapport, maar in de wedstrijden tegen de andere top 4 ploegen, werd amper 1 op 9 behaald.  Na nieuwjaar zal dit beter moeten, willen we mee spelen voor de titel.

In de laatste match van 2019 staat er opnieuw een mooie derby op het programma.  SK Herdersem staat op een mooie 5e plaats en behaalde uit hun laatste 6 matchen 13 op 18. Supporters op post !