Scheidsrechter

Dimitri DE WOLF

Accommodatie

Mutsaardstraat

Hofstade won zaterdagavond op het terrein van SK Erembodegem, VJB winst dus wat het moest doen om de kloof op 2 punten te houden.  Via Robin trok VJ Baardegem meteen in de aanval. Hij werd foutief afgestopt door de verdediging.  De vrije trap werd in doel verlengd door Jeroen Scheerlinckx.  ('2 0-1).  De eerste kans van St Antelinks kwam op naam van Sam Cosyns, maar zijn schot ging naast.   Robin kon aan de overzijde een eerste goede tegenaanval niet afronden.   Een schot van Tom Devos miste nadien de juiste richting.  Na een goeie actie van Baudewijn kwam Jan Matthijs goed tussen en kon hierdoor de pass naar Cosyns onderscheppen. Op het half uur was er een indraaiende voorzet van Yannick Veeckman op Jeroen.  Bij het doorkoppen kreeg hij duidelijk een duw in de rug door doelman Vlaeminck.  De kopbal ging naast en blijkbaar was de duw onvoldoende om een strafschop toe te kennen.   Enkele minuten later kon Tom Devos een gevaarlijke voorzet van de thuisploeg ontzetten.  Meteen werd een tegenaanval ingezet die via Jari De Luyck en Sander Fieremans bij Kevin Scheerlinckx belandde. Hij ging alleen door op doel. Verdediger Diop probeerde met een tackle de aanval te stoppen.  Er was een contact, maar er werd geen fout gefloten.  In het daaropvolgend protest vielen 2 gele kaarten. Voor slachtoffer Kevin en ook voor Jeroen Scheerlinckx.
Een goede tegenaanval van Wit-Zwart St Antelinks eindigde met een scherpe voorzet. Gelukkig voor onze Vlugge Jongeren kon hiermee niemand bereikt worden.  Na een nieuwe fout op Robin Van De Gucht kreeg Baudewijn eveneens de gele kaart onder de neus geduwd.  De voorzet werd ditmaal naast gekopt door Jari De Luyck.  De rust kwam stilaan in zicht.  Na duwfout van Cosyns in duel met Vince De Bondt, trapte Piet Fieremans de vrije trap richting Robin.  Na een eerste bots plaatste Robin de bal heel mooi naast en over de thuisgoalie.  ('43 0-2).  Zo kon Baardegem met een dubbele voorsprong de rust in gaan.  In de laatste seconden kon het zelfs nog mooier worden.  Sander bediende Robin aan de tweede paal en zijn volley werd afgeblokt door zijn verdediger.

In de tweede helft werd al vrij snel gewisseld.  Senne Podevijn kwam in voor de geblesseerde Jeroen Scheerlinckx. Het was 10 minuten wachten op een eerste kans   Een goede combinatie tussen De Vos en Van De Gucht werd door Tom net binnen het bereik van de doelman geplaatst, waardoor deze in hoekschop kon tikken.   Aan de overzijde kon Erauw onvoldoende gericht trappen om onze doelman Jan aan het werk te zetten.    In de 20e minuut werd Senne de diepte in gestuurd.  Hij omspeelde de doelman, maar schoof uit net op het ogenblik dat hij de bal in het lege doel moest plaatsen.   Doelman Matthijs en zijn verdediging hield vandaag voor de 7e keer de nul.  Een kopbal van Baudewijn en een schot dat afgekeurd werd voor buitenspel.  De thuisploeg kreeg de bal niet tegen de netten.
In de 92e minuut trok Benjamin Murenzi nog een laatste keer in de aanval.  Hij werd goed onder druk gezet door zijn tegenstander, waardoor zijn schot naast doel belandde.
Door de winst blijft de kloof met ledier Hofstade dus op 2 punten.  Door de vrije speeldag voor Wilskracht Hofstade, kan VJB volgende week  de koppositie terug overnemen.  Hiervoor zal wel een thuisoverwinning tegen VC Herzele-Ressegem geboekt moeten worden.  Supporters op post !