4-0 winst en VJB terug op de eerste plaats

Scheidsrechter

Guillaume BAUDART

Accommodatie

Onbekend

Door het vrije weekend van Wilskracht Hofstade, wist VJ Baardegem bij aanvang van de match dat een thuisoverwinning een voorlopige eerste plaats als resultaat bracht. Tegenstander VC Herzele-Ressegem is ondertussen opgeklommen naar een 6e plaats na 5 ongeslagen wedstrijden, waaronder winstmatch op het terrein van Hofstade.
Met enkele minuten vertraging werd de wedstrijd op gang gefloten.  De bezoekers kwamen het best uit de startblokken. Erauw probeerde met een lage voorzet Van Nuffel te bereiken.  Onder druk van Yannick Veeckman gleed deze gelukkig net naast de bal.  Na een tackle van Tom Devos belandde de bal bij Van Nuffel.  Zijn schot ging ver naast.  De wedstrijd werd in de 10e minuut even gestaakt vanwege een blessurebehandeling voor scheidsrechter Baudart.  Hij verbeet de pijn en kon de wedstrijd na enkele minuten verder zetten. Een diepe bal van Vincent De Bondt belandde na mistasten van een Herzeelse verdediger bij Jari De Luyck.  Hij lobte de bal op schitterende wijze over de uitgelopen doelman Van Den Driessche.    ('13 1-0)    Na een nieuwe combinatie tussen Erauw en Van Nuffel werd de bal in hoekschop gewerkt door Tom.  Vince kopte een tegenaanval op gang.  De voorzet van Robin Van de Gucht werd uiteindelijk door de doelman met de voeten weggewerkt.   Het was slechts uitstel.  Op pass van Egon De Raes kon Robin na een goeie actie de 2-0 voorsprong op het scorebord trappen. ('27 2-0).   VC Herzele-Ressegem kwam net na het doelpunt nog met 1 tegenprik.  Het afstandsschot van D'Hauwers miste richting en eindigde op ons B-terrein.   Voor rust probeerde VJB de match nog in een definitieve plooi te leggen.  Jeroen Scheerlinckx trapte een teruglegger van Jari De Luyck naast doel.  Een schotje van Senne Podevijn werd door de doelman in hoekschop verwerkt. Kapitein Sander Fieremans knalde net naast de paal.
De tweede helft kon niet beter starten.  Robin Van De Gucht kon een diepe bal mooi naast doelman Van Den Driessche plaatsen ('48 3-0)  Na een duel kreeg Jeroen Scheerlinckx de enige gele kaart van deze sportieve wedstrijd.  Op het kwartier was het opnieuw Robin die na een knappe dribbel de vrijstaande Jeroen vond.  ('60 4-0) Ondanks de ruime voorsprong hield doelman Jan Matthijs zijn ploegmaats bij de les : 't is nog niet gedaan hé.'
Het 8e clean sheet kwam niet meer in gevaar. Onze Vlugge Jongeren speelden de wedstrijd zonder moeite uit en kwamen nog zeer dicht bij een 5e doelpunt.  Het afstandsschot van Robin Van De Gucht werd door de doelman gepareerd.  Senne kon de rebound niet in het doel trappen.  Ook Yannick Veeckman mikte net voor affluiten een harde knal over doel.

Volgende week staat er een nieuwe "finale" op het programma.  VJ Baardegem moet op bezoek bij SK Erembodegem.  Lukt het VJB om een vierde opeenvolgende overwinning te behalen ?