Michael DE BELDER

Accommodatie

Onbekend

Na de opeenvolgende winstmatchen tegen Sinaai en Kallo volgden 8 opeenvolgende nederlagen.  De verloren match te Opdorp was min of meer de match van de laatste hoop.
Met nog 3 wedstrijden te gaan was Sparta Waasmunster te gast op een zonovergoten Paasdag.  Sparta, is met hun 12e plaats en 27 punten in het klassement nog niet veilig om zich te redden.

Na 30 seconden werd Senne Podevijn al de diepte in gestuurd en rondde hij feilloos af.  1-0.
Sparta Waasmunster kon voorlopig voor weinig tegengevaar zorgen.  Een voorzet vanop de rechterflank, ging van kortbij tegen de arm van Piet Fieremans.  De assistent vlagde voor handsspel, waar de scheidsrechter vanuit zijn positie perfect een juiste beslissing kon nemen, doch volgde zijn assistent.  De strafschop werd omgezet door Dylan Vermeulen. 1-1

VJB kon in de eerste helft nog 2 keer voor gevaar zorgen.  Een schot van Robin Vande Gucht werd in hoekschop gedevieerd door "den facteur" doelman Van Avermaet. Een poging van Piet Fieremans belandde nog op de paal.  Na een tackle van een Baardegemse speler kwam speler Christoph Neus in botsing met de assist-scheidsrechter.  Beiden konden na de botsing helaas de wedstrijd niet meer hervatten.
Door de blessure-verzorging kwam er 5 minuten extra tijd bij.  In deze periode kwam er nog 1 gevaarlijk standje in onze backlijn.  Gelukkig kon Piet de bal ontzetten.  Een speler van Waasmunster probeerde dit te verhinderen en trapte hierdoor op de schenen van Piet.  Tot ieders grote verbazing werd er opnieuw naar de stip gewezen.  Dylan Vermeulen zag zijn kans om zijn tweede te maken, maar doelman Jan Matthijs pakte mooi.  Opnieuw stond de assistent te vlaggen.  Na overleg werd beslist om een derde strafschop aan de bezoekers te geven.  Onze doelman zou te vroeg zijn lijn verlaten hebben.  De tweede poging lukte wel, waardoor we de rust in gingen met heel wat tumult en een 1-2 achterstand.

In de tweede helft was er enorm veel inzet van onze Vlugge Jongeren na het vele onrecht die hen aangedaan werd.  Deze werd in de 55e minuut al beloond met een treffer van Tom Devos.   Geen eindeseizoensmatch dus, maar een zeer spannend kijkstuk.  In minuut 75 ging de bal opnieuw op de stip.  Na een duel belandde de bal in hoekschop, maar toch niet.  Het werd dus strafschop.  Dylan Vermeulen zette zich voor de 4e maal achter de bal, maar trapte via de paal naast.
Een paar minuutjes later, kon Robin alleen op doel af gaan.  Zijn poging werd echter gestuit door doelman Van Avermaet.   Bij een nieuwe actie van Robin, kon hij de ingevallen Daan De Block vinden. Deze werkte mooi de 3-2 tegen de netten.  Met nog 2 minuten officiële speeltijd te gaan.  Na een goeie assist van Senne Podevijn had de eveneens ingevallen Edionis Rama de match op slot kunnen doen. Hij trapte nipt naast, waardoor het nog 5 spannende blessure-tijd minuten werden.

De 6e overwinning van het seizoen was een feit en deze werd uitbundig (en tot in de vroege uurtjes) gevierd.

Het seizoen eindigt met twee topmatchen.  We spelen zeker nog tegen de kampioen en tegen de tweede uit het klassement. Komende zondag een thuismatch tegen tweede geklasseerde Haasdonk.  En de laatste match gaan we op bezoek bij SK Beveren.